Nem verik nagydobra, de kedden lakossági fórum lesz Alsózsolcán az akkugyár ügyében

Megosztás

A veszélyes anyagokkal dolgozó üzem idetelepítése ellen, aki mindent szeretne megtenni, az feltétlenül jelenjen meg délután 18 órakor az alsózsolcai közösségi házban. Bár egyelőre feltűnően nem hirdetik sehol, pedig vélhetően nagyon sok lesz az érdeklődő. Vajon eljön-e Csöbör Katalin?

Vajon véletlen lenne, hogy egyelőre szinte sehol nem lehet erről olvasni, illetve hallani? Pedig bizony lesz egy lakossági fórum szeptember 5-én, kedden 18 órától Alsózsolcán a Közösségi Házban. A téma ismételten ugyanaz lesz, mint a csütörtöki “helyi” lakossági tájékoztatón, az Andrada gyár Alsózsolcára tervezett akkufeldolgozó üzemének létesítése és az ezzel kapcsolatos kérdések.

A Borsod24 az elsők között számolt be arról csütörtökön este, hogy botrányba és kisebb helyi tüntetésbe (kis híján ütlegelésbe) torkollt a Fidesz-kormány által Alsózsolcára, egészen pontosan a vízbázisra tervezett akkumulátor-feldolgozó üzemével kapcsolatos tájékoztatás az üzemcsarnokban. Igen heves a helyiek ellenállása, ami érthető is, ismerve a többi akkugyár közeli lakók által közreadott információkat. Bár elég, ha Iváncsáról, Gödről és Komáromról tudunk, már az is elég ellenérv.

Íme a hivatalos papír:

Bár a meghívó a település lakóinak szól, elég jó esély van arra, hogy Miskolcról és más közeli településekről szintén vonzza majd az érdeklődőket a fórum. A lakosság ismételten kifejezheti véleményét, amit egyébként csütörtökön már elég egyértelműen kifejezett. Kérdés, érdekli-e a felsőbb köröket az egyszerű lakosság véleménye. Most nincs választás éppen.

A hozzászólók között jócskán voltak olyanok, akik hiányolták Csöbör Katalin részvételét már a csütörtöki tájékoztatóról is, pedig az ő körzete, itt választották meg országgyűlési képviselőnek. Úgy vélik, a keddi eseménytől is a lehető legtávolabb tartja majd magát, mert a konfliktusos, nehéz helyzetek elől mindig elmenekül (a hozzászólók szerint), csak átadni és szalagot átvágni szeret, ahol pozitív személyiségként tűnhet fel. Pedig ha ez a veszélyes anyagokkal dolgozó gyár ide kerül (márpedig igen előrehaladottnak tűnik az állapot), abban óriási szerepe volt/lesz Csöbör Katalinnak és az összes fideszes képviselőnek.

A következő lépés azonban a keddi lakossági fórum, amit nem túlzottan hirdetnek egyelőre nyilvánosan. Mi azonban megtesszük.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek